Ilegalni migranti i tražioci azila u Srbiji, smešteni u azilantskim centrima nakon dramatičnih putovanja iz ratovima i nemaštinom zahvaćenih područja Severne Afrike, Bliskog i Srednjeg Istoka – prolaze kroz period adaptacije na život i društvene okolnosti u Srbiji. Međutim, u najvećem broju slučajeva njihov cilj je da stignu do zemalja Evropske Unije.

Doku-drama je prostor da pored socijalno-političkog konteksta u kojem su se zatekli, pokažu i svoje individualne vrednosti, tako da postaju junaci sa kojima gledaoci mogu da se identifikuju, i čiju sudbinu i borbu sa nedaćama mogu da razumeju.

Doku-drama (u trajanju od 94 minuta) snimana je tokom 2014. godine na lokacijama u Subotici, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Bogovađi, Banji Koviljači, Beogradu i Novom Sadu. Nastala je u okviru projekta Evropske unije «Jačanje medijske slobode u Srbiji».

Stavovi izneseni u ovom filmu pripadaju autorima projekta i ni na koji način ne predstavljaju stavove Evropske unije.

 

 

režija i scenario: Želimir Žilnik

 

snimatelji: Miodrag Milošević i Orfeas Skutelis

montažer: Vuk Vukmirović

dizajner zvuka: Filip Vlatković

muzika: Meho Puzić, Gabriella Benak i Milan Nenin

producentkinja: Sarita Matijević

Proizvodnja: PLAYGROUND PRODUKCIJA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit