IMG_7008

Filmski festival Slobodna zona ponovo kreće na Turneju na kojoj će posetititi preko 40  gradova Srbije. Posetioci projekcija će tokom maja i juna imati priliku da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika izglasala za najbolje na poslednjem, desetom izdanju festivala, koji je u novembru 2014. godine posetilo više od 23 000 gledalaca.

Poseban deo programa činiće filmovi koji se bave migrantima, u čijem sklopu će biti prikazani filmovi Timbuktu, Abrerahmana Sisakoa i Destinacija Srbistan, Želimira Žilnika. Timbuktu se bavi dinamikom između stanovnika afričkog grada koji se našao na udaru islamskih ekstremista, dok Destinacija Srbistan obrađuje sudbine ilegalnih imigranata koji traže azil u Srbiji. Ova dva filma će se u saradnji i podršku Grupe 484 prikazati u u Mladenovcu, Loznici, Subotici i Vranju.

Raspored projekcija filma “Logbook_Serbistan”:
27.05. Subotica: Bioskop Eurocinema, 17h
28.05. Loznica: Omladinski centar, 18h
04.06. Vranje: Omladinski savez, 19:30h

http://www.freezonebelgrade.org/?page_id=4086

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit